УЧБОВА ПРОГРАМА

800ximg_7162-1-7.jpg 800x_mg_8327-1-7.jpg Відділ класичної хореографії КДШМ №2, на основі якого створений ансамбль класичного танцю «Ярославна», працює за програмою восьмирічного навчання дітей. За взірець взята методика спеціалізованих хореографічних закладів, яка скорегована під графік навчання у загальноосвітніх школах.

saytp1070514.jpg   img_2800.jpg   2.jpg 

 Діти 7 та 8 років навчаються у початково-підготовчих класах відділу класичного танцю КДШМ №2, це 1 та 2 класи, де викладачі зміцнюють фізичні дані дитини, музичність та ритмічність виконання. Працюють над поставою та руками учнів, вивчають прості танцювальні вправи та “малюнки”, які, з часом, впроваджуються у хореографічні постановки. Таким чином, до 9-річного віку остаточно проявляється рівень танцювальних здібностей учня, міра його бажання та можливостей навчатися далі балетному мистецтву.

dsc_0759.jpg   10.jpg   111.jpg

 У 9 років наші учні починають вивчати ази класичного танцю і, оскільки графік занять є специфічним та не носить щоденного характеру (як, скажімо, у спеціалізованих закладах), то і наша програма, у кінцевому результаті, не вимагає освоєння високотехнічних елементів класичної хореографії.

 Першочергова мета педагогічного колективу відділу класичного танцю КДШМ №2 полягає у наданні своїм учням стійкої, майже професійної основи для подальшого опанування та виконання стилю класичного танцю. З оглядом на це і побудовано наш навчальний план:

  • 1 клас - розвиток фізичних даних, освоєння простих танцювальних вправ;

  • 2 клас - освоєння танцювальних вправ та початкових елементів класичного танцю;

  • 3 клас - освоєння програми класичного танцю 1-го року навчання;

  • 4 клас - освоєння програми класичного танцю 2-го року навчання;

  • 5 клас - освоєння програми класичного танцю 2-го та частково 3-го років навчання;

  • 6 клас - освоєння програми класичного танцю 3-го та частково 4-го років навчання;

  • 7 клас - освоєння програми класичного танцю 4-го та частково 5-го років навчання;

  • 8 клас - освоєння програми класичного танцю 5-го та факультативно 6-го років навчання;

saytp1070521.jpg   p1070038.jpg   28.JPG  

 У навчальній програмі відділу класичної хореографії КДШМ №2 передбачено опанування дівчатами пальцевою технікою танцю (пуанти), але воно носить факультативний, необов’язковий характер.

2015-104.jpg   ya.jpg   dsc_7002.jpg 

 У хореографічних постановках наші учні також вивчають елементи народно-сценічного, сучасного та дуетного танців. 

 Окрім практичних дисциплін - “Класична хореографія” та “Постановка”, учні хореографічного відділення КДШМ №2 вивчають теоретичні предмети - “Музична грамота” та “Історія хореографії”. 

 Весь навчальний процес відділу класичної  хореографії нерозривно пов’язаний з концертною та конкурсною діяльністю ансамблю “Ярославна”. Тому що висока якість сценічних виступів зароджується саме під час навчання у балетній залі, ще задовго до хореографічного заходу.

saytp1080840.jpg   saytp1080301.jpg   saytp1030803.jpg

3.JPG   36.jpg   img_9082.JPG 

 Художня ідея будь-якої мініатюри передбачає: технічну виучку, артистизм, музичність, візуально-естетичний вигляд та психологічний стан дитини. І тут, на нашу думку, дуже важливо, насамперед батькам, проявляти довіру та повагу до будь-яких творчих рішень керівників ансамблю класичного танцю “Ярославна”.

 x.jpg   xx.jpg   img_1369.jpg

 Наприкінці I чверті, для батьків учнів 1 класу, проводиться відкритий урок з дисципліни “Класичний танець” за розділом - “Ритмічна гімнастика”. 

 img_0855.jpg По закінченню першого півріччя, а також в кінці навчального року, для всіх учнів відділу класичної хореографії школи, проводяться обов’язкові підсумкові відкриті контрольні заходи. На яких, окрім дирекції та викладачів хореографічного відділення школи, запрошуються батьки учнів. Також, протягом навчального року, за рішенням викладача, батьки можуть бути запрошені на урок, чи декілька уроків, на яких ілюструються помилки їх дитини та обговорюються спільні методи їх подолання!

 У кінці кожного навчального року викладачі відділу класичної хореографії та дирекція школи визначають ступінь хореографічних здобутків (відповідно критеріям та вимогам навчального плану КДШМ №2).

  По закінченню 8 класу наші учні-випускники отримують АТЕСТАТ ВІДДІЛУ КЛАСИЧНОГО ТАНЦЮ КДШМ №2 ім.М.І.Вериківського за такими дисциплінами:

- “Класичний танець”

- “Постановка”

- “Слухання музики та музична грамота”

- “Історія хореографії”

- “Музичне виховання” (за вибором - музичний інструмент або вокал)