ВСТУП ДО АНСАМБЛЮ

saytp1070565.jpg   saytp1070511.jpg   img_5740_1.jpg

 Відбір дітей, на факультеті класичної хореографії КДШМ №2, не є настільки суворим, як скажімо, у фахових хореографічних закладах. Хоча ми теж навчаємо всіх цілеспрямованих та обдарованих дітей мистецтву класичного танцю, які у процесі навчання удосконалюють свої природні здібності, здобувають міцність і витривалість м’язів, пізнають тонкощі акторської майстерності, вчаться відчувати та розуміти музику.

 Планові вступні іспити проводяться наприкінці навчального року (кінець травня) та перед початком навчального року (наприкінці серпня). Ми з розумінням ставимось до дітей, які, з деяких обставин, не змогли взяти участь у планових вступних іспитах, і розглядаємо їхні кандидатури позапланово, впродовж всього навчального року (адреса: вул.Бульварно-Кудрявська, 2, клас № 106). 

↓Для участі у вступних іспитах, треба заздалегідь заповнити заяву та надати її секретаря КДШМ №2 або зв’язатися з керівництвом ансамблю “Ярославна” ( http://yaroslavna.in.ua/?p=27 )

zayva.pngimg_2872.jpg  img_2800.jpg Вступаючи до відділу класичної хореографії КДШМ №2, діти мають розуміти, що будь-який танець – це передусім тяжка, кропітка праця, а розвиток і формування м’язової та кісткової структури часто супроводжується болем. Тому ми намагаємось відбирати таких дітей, для яких наші заняття, у подальшому, не будуть тягарем.

 До 1-го класу відділу класичної хореографії КДШМ №2 приймаються діти віком 7-8 років. Діти від 9 років і старше, обов’язково повинні мати досвід хореографічного навчання.

  Під час вступних іспитів приймальна комісія оцінює:

img_0910.jpg   img_1015.jpg   img_1057.jpg   viber_.jpg   img_1236.jpg   img_1103.jpg

  • візуально-естетичну побудову тіла (певна пропорційність всіх частин тіла);
  • гнучкість ступні;
  • виворотність ніг (верхньої та нижньої частин);
  • гнучкість хребта (нахили вперед та назад);
  • розтяжку;
  • стрибок;
  • ритмічність та музичність.

 Окрім оцінювання вищеперелічених природних здібностей, члени приймальної комісії звертають увагу на рівень координації, танцювальності, артистизму дитини, її психологічний стан та бажання навчатися класичному танцю.

 На вступному іспиті одяг та зачіска дитини не повинні заважати чи сковувати її рухи. Дівчатам рекомендовано вдягти купальник, хлопчикам – шорти та футболку. На ногах мають бути шкарпетки.

 Діти віком від 9 років, мають продемонструвати (за вимогою викладача) окремі елементи або декілька вправ з класичної хореографії, яку вони раніше вивчали. 

 Свої рішення ми завжди приймаємо, керуючись та виходячи з інтересів дитини. Ми поважаємо її бажання та прагнення, але, у той же час, свідомо штовхати безперспективну, з точки зору комісії, дитину на важкий шлях класичної хореографії ми вважаємо неприпустимою помилкою. Свою відмову ми завжди мотивуємо та надаємо різного роду поради та рекомендації!

 Список дітей, яких зарахували до відділу класичної хореографії, після декількох днів, надається на шкільну інформаційну дошку (але можливо, що члени комісії відразу повідомляють батькам про своє, те чи інше, рішення). Радимо батькам нових учнів скласти графік загального навантаження своєї дитини таким чином, щоб вона не пропускала жодних занять з класичної хореографії!

 Учні, яких зарахували до відділу класичної хореографії, надають секретарю школи пакет обов’язкових документів:

медична довідка (дозвіл на фізичні навантаження та довідка про відсутність інфекційних захворювань);

- копія свідоцтва про народження;

- анкета-заява про вступ до відділу класичної хореографії;

- заява на пільгове навчання (за потреби) - про вимоги до надання пільг можна дізнатися у секретаря КДШМ №2 - (044) 272-00-30

      •