ІСТОРІЯ АНСАМБЛЮ “ЯРОСЛАВНА”

sh_2-1.jpg В вересні 1987 року у Київській дитячій школі мистецтв №2 ім.М.І.Вериківського було засновано відділ класичного танцю, яке очолила Тетяна Любченко. Енергійний, талановитий керівник – вона змогла об’єднати та захопити ще слабких у технічній підготовці дітей вивченням балетного мистецтва. Так з’явилося творчо-хореографічне об’єднання відділу класичного танцю школи - дитячий ансамбль «Ярославна».

 foto-12.jpg   foto-13.jpg   4.jpg 

 За 11 років керівництва, Т.Любченко поставила для учнів ансамблю велику кількість різножанрових танцювальних мініатюр і навіть дві балетні вистави – «Лускунчик» (1994 рік) та «Снігова королева» (1996 рік). Ансамбль став виїздити за кордон та побував у багатьох країнах Європи та Південної Азії.

f-1.jpg   f-2.jpg   f-3.jpg

 Навчанням дітей займались фахові викладачі, що сприяло підвищенню технічного рівня виконання: Народна артистка України Л.Сморгачова, заслужена артистка України І.Гордійчук, заслужений артист України О.Льовушкін, В.Шувалов, Ю.Тарасов та багато інших. А для більш глибокого пізнання дітьми балетного мистецтва, керівництво стало запрошувати провідних артистів балету різних театрів України для участі у деяких виставах та концертах колективу.

5.jpg   6.jpg   7.jpg

 Сьогоднішнє керівництво ансамблю “Ярославна”, викладачі-методисти та хореографи, заслужена артистка України Ірина Гордійчук та Костянтин Гордійчук, за рахунок професійній побудові навчального процесу, зміцнило виконавсько-технічний рівень учнів відділу класичного танцю КДШМ №2 та примножило творчу репутацію дитячого ансамблю класичного танцю «Ярославна».

2.jpg   81.jpg   1.jpg